Алексей Петров: Не познавам задържания украинец

Бившият съветник на ДАНС Алексей Петров заяви, че не е виждал и не познава украинеца, който е задържан за покушението с гранатомет срещу бизнесмена. Изказването на соченият за бос на престъпната банда „Октопод“ пред bTV идва след като днес се появи информация, че задържаният Роман Логвиненко искал да си отмъсти на Петров, защото, докато работел в ДАНС, го експулсирал от страната.

„Не ми е познат, не съм имал никакви взаимоотношения, освен ако не е бил обект на разработка или нещо подобно, но аз не си спомням такова име... Ако се окаже вярно това, ще бъде необходимо господинът да разкаже откъде е получил тази информация. Защото - ако това е така, то представлява държавна тайна”, каза още той.

Алексей Петров и шофьорът му Стефан Борисов бяха атакувани със снаряди на 29 октомври м.г. в столичния кв. „Кръстова вада“, докато пътували в брониран „Мерцедес“ S класа.

По-рано днес стана ясно, че организатор на покушението е 47-годишния украинец Роман Логвиненко. „Той е извършвал логистиката и е довел т.нар. килъри“, обясни прокурор Борислав Сарафов. Обещал им 200 000 евро за поръчката. Извършителите са Артьом Темпинский и Максим Чорний, а помагачът им - Йевен Балков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини