Жена удари с тесла крадец, издирват ранения престъпник

48-годишна жена прогони с тесла в ръката среднощен крадец, съобщиха от полицията в Сливен.

Смелата дама живеела на квартира в новозагорското с. Дядово. Бандитът нахлул в имота на хазаите й около полунощ на 3 февруари. Той изкъртил катинара на вратата на необитаемия трети етаж на къщата. Шумът разбудил наемателката.

Куражлийката станала, хванала теслата и издебнала крадеца, докато се опитвал да открадне десетина чифта обувки и го ударила по главата. Той се изплашил и избягал. След това тя се обадила на тел.112 за помощ.

Полицията издирва ранения крадец. В болниците в целия регион нямало следа от такъв пациент. Предполага се, че ударът с теслата не е бил силен и престъпникът не е пострадал сериозно. Разследването продължава.

Друга жена от Нова Загора пък вкара в капан непълнолетен крадец и го предаде на полицията. Екшънът се разиграл около 14 ч. на 2 февруари в магазин в кв. "Загоре". 16-годишното момче се опитало да открадне 190-те лева от оборота. Парите били в касата. Продавачката го хванала. Успяла да го респектира. Заключила го в магазина. И извикала полиция. Според някои източници, тя си върнала парите от касата още преди да залости вратата.

След като полицаите го задържали, той признал, че е извършил кражби и от други магазини в Новозагорско. Досега успявал да се измъкне без да го заловят, докато "не си намерил майсторката" в новозагорския квартал. Води се досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони