Над 6 часа вадиха тир, паднал в 10-метрова урва в Хаинбоаз

Над 6 часа е продължила операцията по изваждането на турски тир, който преди седмица и половина падна в 10-метрова пропаст в Хаинбоаз. Катастрофата стана на 24 януари на участък между великотърновските села Вонеща вода и Въглевци. Докато се движел по планинския път, внезапно водачът изгубил управление, камионът излязъл от платното, скъсал мантинелата и полетял към реката. Като по чудо шофьорът се оказал невредим, но при тестването му с дрегер е било установено, че е бил зад волана след като е употребил алкохол.

Авариралият камион престоя дни наред в урвата, докато бъде намерена подходяща техника, с която да бъде измъкнат. В сряда на място пристигнали два влекача от Хасково, които с въжета успели да изтеглят на шосето смачканото возило. Техническата процедура отнела 3 часа за подготовка и още 3 часа, докато тирът бъде издърпан. Наложило се пътят през Прохода на Републиката да бъде затварян за движение на три пъти за по 20 минути.

Камионът е превозвал 20 тона домати, пипер и нар. Докато е бил в дерето, товарният автомобил и стоката са станали обект на посегателство от роми. Тумба цигани с кирки са вилняли около турския тир и са грабили от товара и от кабината, каквото сварят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини