Лозан Панов се извини на Узунов, помоли Борисов да каже кой му прати SMS-а за ВСС

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се извини на Димитър Узунов за искането за разпечатка, от която да стане ясно дали той е пратил скандалния SMS на премиера Бойко Борисов.

„Искам да се извиня на Димитър Узунов, защото той първи показа разпечатката си, но въпросът не е разрешен. Кой е изпратил SMS-а има значение за това как се работи в този Висш съдебен съвет (ВСС). Ако има член на ВСС, който се отчита на политици, това засяга разкриването на истината. Ето защо този човек трябва да понесе отговорност”, коментира на днешното заседание на ВСС Панов.

Извинението идва след като Димитър Узунов представи разпечатка на телефона си от периода, когато премиерът получи SMS с информация за случващото се на редовно заседание на Съвета.

По-късно Узунов обяви, че е поискал от мобилния оператор, който обслужва единствения му номер, да издаде удостоверение, че в часовете, докато е протичало заседанието, той не е водил никаква кореспонденция.

На 14 януари Бойко Борисов получи SMS от неназован източник, които гласеше: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме по записа на двете каки. Не го приехме."Съобщението предизвика скандали и стана повод за искането на оставката на ВСС.

След като поднесе извинението си, Панов помоли премиера да каже кой му е пратил SMS-а. По думите му с разкриването на истината ще спечели „държавникът Борисов”.

Димитър Узунов прие извинението на Лозан Панов, а ВСС отново се раздели в мkението и оценките си за този скандал. Някои членове дори поискаха отчет от Лозан Панов за изминалата година, откогато е председател на ВКС. Други обвиниха него за скандала и го призоваха да покаже своята разпечатка. „Готов съм, нося своята разпечатка”, изненада ги Панов.

По време на дебата за SMS-а стана ясно, че са готови разпечатките на 10 от членовете на ВСС, като седем от тях не са имали съобщение на 14 януари. Останалите трима трябва сами да преценят дали да покажат с кого е кореспонденцията им.

На заседанието присъства и главният прокурор Сотир Цацаров.

Коментари

Задължително поле