Катастрофиралият в Македония автобус се движел със 70 км/ч

Катастрофиралият при Крива паланка в Македония във вторник вечерта автобус с 43-ма учители от националната финансово-стопанска гимназия в София се е движел със 70 км. в час - толкова показвал километражът на смачканото возило. Това твърдят превозвачи от Кюстендил, които още в нощта на трагедията били изпратени да приберат пострадалите пътници.

Разбира се, точно при каква скорост е станало преобръщането, ще установи експертизата и започналото в Македония разследване по случая.

Най-вероятно на шофьора Любомир Лазаров, който е известен в гилдията в района с прякора Рамбо, му е прилошало, предполагат негови колеги. Самият Лазаров се обадил - макар, че е бил притиснат в смачкания автобус, към 23 ч. на свои колеги в Кюстендил да изпратят тяхна кола.

В Кюстендил недоумяват по каква логика след като автобусът с 43-та преподаватели в софийската гимназия е аварирал край Скопие не е потърсен веднага кюстендилски провoзвач, след като градът е най-близо до границата с Македония, а фирма "Мегатранс" от дупнишкото с.Червен брег.

Чак след като вторият автобус на "Мегатранс" катастрофирал, са потърсили кюстендилски превозвач, който чакал 10-12 часа и в сряда след обяд е закарал оцелелите пътници и багажа им в София.

Много пътуващи до Македония кюстендилци са убедени, че трагичният автобус не се е движел с превишена скорост.

"В този участък има ограничения, а македонските катаджии са повече от жестоки - няма прошка, ако надвишиш. Лазаров го знае това и едва ли е подгонил, за да се приберат по-бързо", казаха кюстендилски туроператори вчера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини