Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Вижте поклонението пред паметника на Васил Левски в София

Сблъсъци между фенове на “Ботев” и полицията в София

Армията купува 450 000 халосни патрона

Откриха мъртъв 52-годишен мъж на ски писта в Банско

Чешки, румънски и полски полицаи идват за сезона Командированите ще пристигнат в началото на юли

Борисов лобира за балкански проекти

Караянчева и Таяни в дебат за Европейски валутен фонд

Жените в Саудитска Арабия вече имат право сами да откриват фирми

Гълъбинов и ко пратиха „Интер“ в мрака

Федерер разгроми Григор в Ротердам

Трима запалянковци на “Ботев” (Пд) в болница и двама в ареста след сбиване в столично заведение Пострадал е и един полицай

Акция „Жълти стотинки” събра 48 000 лв за Неонатологията в Търново

Съвместни проекти в сферата на здравеопазването и образованието ще развиват Община Свищов и румънската област Телеорман. Преди два дни делегация от северната ни съседка е била на визита в Свищов. На работната среща са обсъдени конкретните параметри по проектите.

Разработките ще са по ОП Трансгранично сътрудничество „Румъния- България 2014-2020“ и ще имат за цел подобряване на здравните услуги, както и ремонти на учебни заведения и развиване на нови образователни дейности за партньорите.

По отношение на здравеопазването за Свищов, ще се търсят възможности за ремонти на сградата на общинската болница, както и на здравните служби в селата Алеково и Овча могила. В съвместната проектна разработка ще бъдат включени и средства за закупуването на нова медицинска апаратура за лечебните структури.

Кметът на Свищов Генчо Генчев, заместникът му Мирослав Ангелов и общински експерти показали на румънските си партньори на лечебните заведения, направили оглед на обектите и запознали кметовете на населените места с тях. В администрацията се е провела среща между гостите и кметовете на селата Ореш и Морава, както и с директора на училището в Морава. Обсъдени са образователните проекти. Те ще включват дейности, свързани с извънкласни занимания като изучаване на танци, местни обичаи, чуждоезикова подготовка, изкуство и социална интеграция. Освен това, ще се заложат и средства за ремонти на сградите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.