Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Акция „Жълти стотинки” събра 48 000 лв за Неонатологията в Търново

Съвместни проекти в сферата на здравеопазването и образованието ще развиват Община Свищов и румънската област Телеорман. Преди два дни делегация от северната ни съседка е била на визита в Свищов. На работната среща са обсъдени конкретните параметри по проектите.

Разработките ще са по ОП Трансгранично сътрудничество „Румъния- България 2014-2020“ и ще имат за цел подобряване на здравните услуги, както и ремонти на учебни заведения и развиване на нови образователни дейности за партньорите.

По отношение на здравеопазването за Свищов, ще се търсят възможности за ремонти на сградата на общинската болница, както и на здравните служби в селата Алеково и Овча могила. В съвместната проектна разработка ще бъдат включени и средства за закупуването на нова медицинска апаратура за лечебните структури.

Кметът на Свищов Генчо Генчев, заместникът му Мирослав Ангелов и общински експерти показали на румънските си партньори на лечебните заведения, направили оглед на обектите и запознали кметовете на населените места с тях. В администрацията се е провела среща между гостите и кметовете на селата Ореш и Морава, както и с директора на училището в Морава. Обсъдени са образователните проекти. Те ще включват дейности, свързани с извънкласни занимания като изучаване на танци, местни обичаи, чуждоезикова подготовка, изкуство и социална интеграция. Освен това, ще се заложат и средства за ремонти на сградите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.