Данъчни затвориха четири вериги от заведения за хранене в София

Пожар изпепели подпокривното пространство на сграда в София

Ангел Джамбазки и Мария Габриел откриха международната конференция „Западни Балкани“ (СНИМКИ)

42-годишен охранител издъхна след сбиване пред пловдивско заведение

Правителството прие разследването срещу главния прокурор и неговите заместници да се провежда от завеждащия инспектората на прокуратурата

Най-вероятната причина за взрива в цеха за биогаз е техническа неизправност Стабилно е състоянието на пострадалите

Спипаха старинни предмети в дома на 67-годишен от Пловдивско

Геймърите се появиха на спортни игри

Министър-председателят иска закон за партийната субсидия (ВИДЕО)

Нено Димов: Главният прокурор ще има задължението веднъж годишно да прави отчет пред парламента

Веганът Добрин спечели „Игри на волята“

Томас от „Игри на волята“ пред „Труд“: След предаването станах по-мил и земен

Тежка катастрофа затруднява движението по АМ “Тракия“ (ВИДЕО)

„Ферари“ шампион в симулатора

Странен накит променя средновековната история Златната Орда определяла политиката на европейците през ХІІІ-ХІV в.

Тарикати-шофьори минават през село Кулата, за да се прередят на опашката, селяните възроптаха

Петричкото село Кулата въстана срещу шофьори на тирове, които се изтарикатили тези дни покрай киломеричната опашка заради блокираната граница и минавали през населеното място, за да прередят останалите камиони.

Селото се видяло в чудо, прозорците се тресели на къщите и се разсипвала уличната настилка. Затова вчера местните хора ревнаха на кмета и поискаха да се наложи забрана за преминаването на товарни автомобили над 12 тона през селището.

„Този проблем касае не само нашето селище, но и съседните Марино поле и Чучулигово. Искаме да се постави забранителен пътен знак за преминаването на камиони над 12 тона. В момента шосето е асфалтирано, а многото тирове ще го разрушат. После я го ремонтират пак, я не. Внесли сме докладна с нашето искане в община Петрич. Искаме съдействие, за да може Агенция „Пътна инфраструктура” да реши проблема, тъй като пътят е от републиканската пътна мрежа”, заяви кметът на Кулата Димитър Дамянов.

Жителите настояват и за вземане на мерки за ограничаване на скоростта, тъй като новото шосе се ползва от някои водачи за състезателно трасе. Хората са наплашени, защото докато се строеше участъкът от АМ СТрума, трафикът бе пренасочен през тяхното село и един тир пропадна в мазе на къща, гъркиня премаза пенсионер с колело, а катастрофите и пукнатините по къщите не ги броят даже. И в четвъртък на ГКПП-Кулата опашката стигна до 9-10 км., а стачниците гърци пак протестираха на принципа- отваряй границата, затваряй границата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.