Тарикати-шофьори минават през село Кулата, за да се прередят на опашката, селяните възроптаха

Петричкото село Кулата въстана срещу шофьори на тирове, които се изтарикатили тези дни покрай киломеричната опашка заради блокираната граница и минавали през населеното място, за да прередят останалите камиони.

Селото се видяло в чудо, прозорците се тресели на къщите и се разсипвала уличната настилка. Затова вчера местните хора ревнаха на кмета и поискаха да се наложи забрана за преминаването на товарни автомобили над 12 тона през селището.

„Този проблем касае не само нашето селище, но и съседните Марино поле и Чучулигово. Искаме да се постави забранителен пътен знак за преминаването на камиони над 12 тона. В момента шосето е асфалтирано, а многото тирове ще го разрушат. После я го ремонтират пак, я не. Внесли сме докладна с нашето искане в община Петрич. Искаме съдействие, за да може Агенция „Пътна инфраструктура” да реши проблема, тъй като пътят е от републиканската пътна мрежа”, заяви кметът на Кулата Димитър Дамянов.

Жителите настояват и за вземане на мерки за ограничаване на скоростта, тъй като новото шосе се ползва от някои водачи за състезателно трасе. Хората са наплашени, защото докато се строеше участъкът от АМ СТрума, трафикът бе пренасочен през тяхното село и един тир пропадна в мазе на къща, гъркиня премаза пенсионер с колело, а катастрофите и пукнатините по къщите не ги броят даже. И в четвъртък на ГКПП-Кулата опашката стигна до 9-10 км., а стачниците гърци пак протестираха на принципа- отваряй границата, затваряй границата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони