Влагат 608 000 лв в път между Велико Търново и Дебелец

Обходното трасе между Велико Търново и Дебелец през квартал „Чолаковци” вече е с нов асфалт. Общинският път се изгражда след повече от две десетилетия. Належащата реконструкция започна през октомври миналата година, а средства в размер на 608 000 лева бяха осигурени по инвестиционната програма на Община Велико Търново.

Довършването на започнатия преди повече от 20 години път е един от поетите ангажименти на кмета Даниел Панов пред обществеността. Чрез отсечката се решава значим инфраструктурен и социален проблем с десетилетна история. Екипът на Даниел Панов ревизира изцяло съществуващия от години проект за изграждане и го оптимизира. За нуждата от средства кметът на община Велико Търново води продължителни разговори с представители на различни министерства.

„Общинският път между Велико Търново и Дебелец е с важно значение не само за жителите на двата града, но и за транзитния трафик. С реконструкцията му се създава алтернативна възможност за преминаване по направленията към Свиленград и Габрово”, обясниха от кметската управа.

Голяма част от трасето вече е с нов асфалт, маркировка, отводнителни шахти и предпазни мантинели. Предстоят ремонтни дейности в участъка, който се намира в началото на Дебелец, като дейността ще продължи през пролетта. Ще бъде укрепено свлачището в района на местния стадион, като за целта е осигурена целева субсидия от републиканския бюджет в размер на 425 000 лева. Работният проект вече е изготвен, предстои реализацията му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони