Арестуван е заподозрян за убийството в Шумен

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Не трябва да вярваме на наложените епитети и марки (ВИДЕО)

Марк Жирардели, собственик на ски зона Банско: Без втора кабинка курортът няма как да се развива, ще изпадне в застой

Наводнени пътища и спрени фериботи в Гърция заради силна буря

19-годишен, наръган с нож, издъхна в Шумен

Вълшебната работилница на Дядо Коледа гостува на децата на служителите на МВР

СЗО: Босна и Херцеговина е наравно с африкански страни по брой на заболелите от морбили

Над 60 хиляди домакинства във Франция са без ток след проливни дъждове и силен вятър

Русия приключи първото изпитание на най-мощния си ледоразбивач „Арктика“ (ВИДЕО)

Агент 007 няма време да умре с новия Defender Офроудърът на Land Rover вилнее във филма за Джеймс Бонд

Див популизъм в Общинския съвет в Стара Загора води до голям финансов дефицит за дейностите в чистотата

МВР отчете повече жертви в катастрофи през 2019 г., стартира мащабна операция за безопасност на пътя

Българите вече са по-бързи от Мат и Жирардели, Банско още чака втора кабинка

БСП избира нов лидер на 26 април 2020 г.

Мумия се появи на мястото на бившия мавзолей в София (СНИМКИ)

Размирици в Босилеград заради бензиностанция

Напрежението в Босилеград ескалирало, а в града сръбските власти изпратили 100-на жандармеристи, за да пазят реда, казаха вчера от културно-информационния център /КИЦ/ на сънародниците ни там. Причината за размириците станала едната от двете бензиностанции в града – тази, която работи под контрола и давлението на кмета на общината Владимир Захариев трябва да бъде преотстъпена на новия собственик, местния бизнесмен Стефан Костов, по силата на съдебно решение.

Само, че градоначалникът не сдавал обекта, защото има облаги от бензиностанцията. Особено при кризи и бедствия, когато на колонките и зареждат негови приближени, разказа поетът Радко Стоенчов /61 г./от КИЦ-а вчера.

Захариев загубил делото срещу собственика на цех на мебели Костов на всички инстанции. Не допускал обаче правосъдните органи да изпълнят присъдата и да предадат бензиностанцията на Костов. Конфликтът е от година-две. Правосъдните органи направили 14-ти неусешен опит да въвведат във владение новия собственик. Развръзката трябвало да е в сряда, когато пак в Босилеград се появил съдия-изпълнител. Тогава пратили и жандармерията. Бензиностанцията обаче пак останала „в ръцете на кмета“, добави Стоенчов.

Митинг срещу градоначалника организирали негови противници, той пък събрал чиновниците си и свои привърженици на контрапротест. Имало опасност от физически сблъсък, от кървава разправа. Страстите поутихнали благодарение на униформениет пазители на реда. След две седмици ще има „нова атака“ за превземане на бензиностанцията. И се очакват нови екцесии.

„Сръбските власти имат интерес да ни настройват българи срещу българи в Босилеград и този край да сотане пуст и безлюден“, обобщи Стоенчов. Преди месец двадесетина сънародници излезли на протест срещу каращия четвърти мандат кмет на общината. недоволните от управлението му вече са повече, обяви Стоенчов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.