63-годишен гине в катастрофа след прилошаване

63-годишен кюстендиец загина в катастрофа, след като му прилошало зад волана, съобщиха от полицията вчера. Инцидентът станал към 11 ч. в четвъртък на завой при с. Цървеняно в Конявския балкан на пътя Кюстендил-София.

Опелът му се блъснал в микробус с благоевградска регистрация. Водачът на леката кола Тодор Василев загинал на място. "Връщахме се от София, изпратихме мъжа ми на работа в чужбина. Като отминахме Цървеняно, шофьорът каза, че му е много лошо, хвана се за гърдите и каза че умира, след това се ударихме”, разказала пред разследващите полицаи жена, която пътувала в опела.

С нея била и 6-годишната й дъщеря Сърбина. Шофьорът на катастрофиралата кола е техен съсед от кв. „Изток”, който им направил услуга - закарал ги до столицата да изпратят на гурбет бащата.

Мъжът на благоевградската кола е със сътресение, но без сериозни контузии. След преглед е изписан и си заминал. Малката Сърбина Цветанова, която се возела на задната седалка, е добре, не е пострадала сериозно. Прегледана е и вече си е в къщи, казаха медиците от спешния център Кюстендил, където веднага закарали момичето за преглед. Предположенията са, че шофьорът на лекия автомобил е получил масиран инфаркт и се е ударил в насрещно движещия се микробус, казаха разследващите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини