Проф. Емил Ботев: Успешните прогнози за земетресения са под 10%

Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Липсата на втори лифт в Банско изнервя туристите

Километрична опашка за лифта повече от седмица тормози туристите в Банско. След повече от година от последното обещание на властта, че ще има развитие по въпроса със ски зоната, на практика проектът за нов лифт е блокиран. И тази година казусът има негативен оттенък, тъй като туристите, сред които много чужденци, се намират в безизходица, чакайки часове наред, за да практикуват зимни спортове по пистите в над курорта.

„Десети ден продължават опашките пред кабинковия лифт. Заради ваканцията на учениците много хора са тук и срещат затруднения с придвижването до ски зоната, тъй като не разполагаме с втора кабина. Целта ни е колкото можем по-бързо хората да се качат до пистите, за да могат пълноценно да използват деня си, за който са си платили картите”, споделя Иван Обрейков, маркетинг директор на „Юлен” АД, концесионер на ски зона Банско. И допълва:

„Вече срещаме доста проблеми относно разрешението за строеж на втора кабина, и въпреки всички обещания на правителството досега няма никакво разбиране. Миналата година бе създадена междуведомствена комисия, за да реши този проблем, но досега резултат няма. Така поредна година имаме откази на туристи, дошли веднъж в Банско и които сигурно вече няма да повторят да дойдат пак, след като срещат тези проблеми”.

Обрейков коментира и протестите „за“ и „против“ изграждането на втори кабинков лифт:

„До миналата година имаше всякакви протести – от едната и другата страна. В София лежаха по паветата, тук в Банско хората от региона затваряха пътища, но явно това не е решение. Трябва решение на правителството, за да се реши проблемът с опашките в Банско, за да има туризъм в България и той да бъде развиван така както във всички европейски страни, каквато сме и ние. А не да се пречи въз основа на една група хора, които гледат да рекетират и да заблуждават общественото мнение”, категоричен е маркетинг-директорът.

Обрейков категорично отриа спекулациите, които се появиха в онлайн пространството, че лифтът умишлено се движи бавно, Той е категоричен, че съоръжението се движи с 6 метра в секунда. По думите му заради големия брой желаещи да карат ски над Банско, лифтът се пуска в 7:45 часа, а опашката почти светкавично набъбва и става тройна към 8:30 ч.

„Това е безобразие, времето е ценно за всички ни. Не може толкова много хора да чакат, безспорно е нужен нов лифт“, споделя и един от ентусиастите, наредил се на километричната опашка.

Проблемът с липсата на достатъчно съоръжения тормози туристите в курорта от няколко години. Най-изненадани са чуждестранните гости на Банско, които недоумяват защо държавата сама блокира инвестициите и не поема действия към разрешаване на проблемите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете