Лозан Панов се извини на представляващия ВСС (обзор)

Премиерът Бойко Борисов да си извади есемесите, призова шефът на ВКС

Главният прокурор: Това е цирк

Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов се извини на представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов, че го е набедил за автор на есемеса, пратен до премиера.

Става дума за прословутото съобщение, което на 14 януари министър-председателят Бойко Борисов препрати на Панов на заседание на ВСС и го уведоми, че някой го информира за случващото се. Още тогава Панов призова членовете на ВСС да дадат разпечатките си и хвърли подозрения върху представляващия. Узунов даде разпечатка и се оказа, че есемеси до премиера в този ден няма.

„Моля да ме извините“, обърна се Панов към Узунов вчера.

Галя Георгиева настоя и самият Панов да покаже разпечатка. Той се оказа подготвен - носел я. Имал два разговора - със съпругата си и с премиера, когото уведомил, че показал есемеса на медиите.

Панов вчера призова премиера да покаже есемесите си, въпреки че Яне Янев неотдавна се призна за изпращач.

„Ще отправя молба към министър-председателя Бойко Борисов. Моля ви, помогнете ни. Моля ви да разкриете истината кой ви изпрати съобщението. С разкриването на истината ще спечели държавникът Борисов, ще покаже, че върховенство на закона има“, каза Панов

Повдигането на въпроса с есемесите предизвика Светла Петкова. Тя също поиска извинение, макар че не е сред членовете, представили разпечатка. Петкова обвини Панов, че пак държи политически речи.

„Вие непрекъснато се мъчите да оправите взаимоотношенията си с премиера. Чувам политически изказ. Знаете с какви усилия станахте председател“, каза тя.

Намеси се и главният прокурор Сотир Цацаров. Той даде да се разбере, че ще напусне заседанието, ако се обсъждат есемеси.

„Всеки ще прецени дали да участва в този цирк. Аз ще ви пожелая приятен ден. Без мен. Това започна да ми омръзва“, каза Цацаров.

И заседанието продължи по дневния ред.

По-късно Панов заяви пред репортери, че ще предостави информация дали е ходил на крака при адвокат Иван Тодоров, ако ВСС образува проверка по въпроса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право