Има дефицит на модерни офиси ИТ секторът е най-активен

Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

В Лондон събраха 10 млрд. долара за хуманитарната криза в Сирия

На донорската конференция за Сирия в Лондон, на която участие взе е премиерът Бойко Борисов, са поети ангажименти да се осигурят над 10 млрд. долара за хората, засегнати от сирийския конфликт. Това съобщи британският премиер Дейвид Камерън.

Това е най-голямата сума, събирана досега за един ден в отговор на хуманитарна криза, каза Камерън. Подобен извод направи и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, който също участваше във форума, предаде Ройтерс, цитирана от бтв.

От обещаните днес над 10 млрд. долара, 6 млрд. ще бъдат използвани през настоящата година, а останалите около 5 млрд. ще са за периода до 2020 г., посочи Камерън, цитиран от Ройтерс.

„България е силно заинтересована от възможно най-скорошно решение на конфликта в Сирия и стабилизиране на ситуацията“, заяви Борисов в изказване на международния форум. „Нашият непосредствен принос по отношение на сирийската криза за 2016 г. ще достигне 400 000 евро, което е само част от общата подкрепа, оказвана от България както във вътрешен план за бежанците на наша територия, така и по линия на различни инструменти на Европейския съюз“, съобщи той.

Това, което постигнахме днес, не е решение на кризата. Ние все още се нуждаем от политически преход в Сирия. Но с поетите днес ангажименти изпратихме ясно послание на сирийския народ и на региона – ще бъдем до вас и ще ви подкрепяме толкова дълго, колкото е необходимо, каза Камерън, цитиран от АФП.

Благодарение на обещаните средства, ще може до 2018 г. да бъдат създадени 1,1 млн. работни места за сирийските бежанци и за общините, които ги приемат в околните на Сирия страни, се казва в заключителна декларация от конференцията в Лондон.

Заради сирийската криза 4,6 млн. сирийци се подслониха в съседните Йордания, Ливан, Турция, Ирак и Египет, а стотици хиляди дойдоха в Европа. В самата Сирия 13,5 млн. души живеят в тежко положение или бяха принудени да напуснат родните си домове.

Войната отне живота на над 260 хил. души.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.