Шофьорът на катастрофиралия автобус: Не съм карал с превишена скорост, нито съм заспивал

Не съм карал с повече от 70 км/час, което е позволената в този участък скорост и не съм заспивал на волана. Това заяви пред Нова телевизия Любомир Лазаров- шофьорът на автобуса с българи, които катастрофира в Македония преди дни. Той поясни, че товарен автомобил, навлязъл в насрещното е станал причина за инцидента.

„Помня какво се случи. На 2 февруари тръгнах в 5:30 часа за Скопие. На 4 км от Скопие бе закъсал другия автобус. Срещу мен наближаваше тир. Половината от предницата му караше по осовата линия или малко навътре в моето платно. Там и участъкът е малко по-тесен. По инстинкт завих надясно, за да избегна удара. Когато продължих, за да изляза, задницата на автобуса започна да слиза в канавката. Тогава автобусът се удари в дърветата и при самото спиране, машината се обърна”, разказа Лазаров.

„След като се обърна, започнахме да помагаме на хората, да ги вадим от автобуса. Дойдоха и други хора от селото, полиция и линейки”, спомня си Любомир.

Собственикът на фирмата Кирил Илков се зави, че шофьорът му е изчезнал след разпита в полицията в Крива паланка и не може да се свърже с него. Любомир обаче твърди, че двамата са се чули два пъти – веднъж, докато бил в болницата, и още веднъж, когато бил на разпит в полицията.

Вчера автобусът беше изтеглен с тежка техника обратно на пътното платно. В момента фирмата го тегли на собствен ход към България. Според собственика превозното средство е било изправно.

Коментари

Задължително поле