Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

Правят нова отсечка от околовръстното на София Ще струва 142,7 млн. лв.

ТИР-ове блокират трафика без буферни паркинги

Липсата на буферни зони, аварийни площадки и паркинги за ТИР-ове в страната затрудняват трафика през зимата, алармираха превозвачи в Русе. Два закъсали тежкотоварни камиона пренасочиха през нощта движението само в едната лента край село Писанец, по пътя Русе – Разград. Сутринта пък друг камион затрудни временно трафика край Бяла, по международното трасе за Дунав мост.

При тежки атмосферни условия влизащите камиони в страната се спират на определени места по пътя Свиленград – Русе, за да не се натрупват опашки на ГКПП. М.г. транспортното министерство обяви, че буферните ТИР-паркинги могат да се изградят с частния бизнес на определени над 20 подходящи места, напомниха превозвачи. Строителство още няма, а шофьорите се глобяват за неразрешен престой по пътищата.

Вариант за транзитните камиони е нефункциониращото източно разширение на Дунав мост. Обявената идея от министъра на транспорта Ивайло Московски теренът да се превърне в модерен паркинг с 500 места, отлежава от 3 г. Сега тя трябва да изчака да приключи разширението на жп надлеза и изхода на пътя Русе – Силистра.

Окончателното решение зависи и от промените в наредбата за ГКПП и правилника за устройство на граничните зони. В момента се използва само западното разширение. В източната част също има 15 ленти за движение с обслужващи сгради. Там са разположени граничен полицейски участък и склад на митницата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.