Отвориха за движение Хаинбоаз 9 часа след зверска катастрофа

Проходът на републиката е отворен за движение 9 часа след зверска катастрофа между два камиона. Пътят е бил разчистен и трафикът възстановен около 2 часа на 5 февруари.
Зловещият инцидент стана около 17 часа в четвъртък на разклона за великотърновското село Нацовци. В злополучната вечер се удариха челно хладилен камион на разградски месокомбинат и турски тир. Според местнихора, през последните години не е имало толкова тежък пътен инцидент
Шофьорите на смачканите возила са тежко ранени и лекарите в болницата във Велико Търново се борят за живота им. Пожарникарите извадиха турския шофьор от смачканата кабина, след разрязване на ламарините с хидравлична ножица. Водечът е на около 50 години и е викал от болки и призовавал Аллах. 40-годишният водач на разградския камион пък е с множество наранявания по цялото тяло.

Смляните при сблъсъка камиони бяха изтеглени от планинското трасе от две частни фирми. В операцията бяха използвани кран и влекач. Турската компания, собственик на тежкотоварния автомобил, обаче е отказа да ползва услугите им и е наела фирма с техника от Хасково. Това забави възстановяване на движението в Хаинбоаз.
До полунощ в Хаинбоаз се бе извила 3-километрова опашка от тежкотоварни автомобили . Леките коли бяха отбивани от пътя и насочвани да преминават през Шипка. Водачите на десетки чакащи ТИР-ове се оплакали на пожарникарите и полицаите, че са без храна и вода. От пожарната съвместно с БЧК е имало готовност да снабдят шофьорите с храна и топли напитки, но междувременно АПИ пусна Хаинбоаз за движение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини