Баби подариха на ало измамници 1300 лева

Само за ден две възрастни жени от села край Монтана се хванаха на въдиците на телефонни измамници и им предадоха доброволно 1300 лева общо, съобщиха от полицията.

В четвъртък около 13.30 ч. непознат мъж се обадил в дома на 72 годишната Дафина Ц. в село Студено буче и след кратък разговор и съобщил, че дъщеря й е изпратила от чужбина пратка с лекарства, за която обаче трябва да внесе в банка такса от 1000 лева.

Парите щели да й бъдат възстановени по-късно, а в пакета имало и 550 лева, успокоил бабата непознатия. Пенсионерката нямала толкова пари и предала на около 30 годишен слаб мъж в центъра на селото 400 лева.

Когато се обадила на дъщеря си да благодари за лекарствата, старицата разбрала, че е измамена и уведомила полицията. Вечерта в четвъртък в Областната дирекция на МВР в Монтана постъпил сигнал и за друга обрана с лъжа жена. На 60 годишната Николина Ц. от село Бели брод се обадил мъж, който се представил за „братовчед й Цецко от Благоевград” и поискал спешно 1000 лева.

Жената заявила, че има само 900 и след уговорка малко-по-късно предала сумата в центъра на селото на непознат мъж в черни дрехи, който пристигнал с черен автомобил. Когато след това се обадила на братовчед си, за да научи получил ли е парите, жената разбрала, че е изгоряла в „ало измама”. Апашите се издирват. „Атаките на ало измамниците в региона през последните две седмици са масирани, има много сигнали за обажданията им, но досега нямаше жертви. Хората трябва да бъдат изключително внимателни при позвънявания от непознати!”, предупредиха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони