Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

56-годишна жена е загинала при катастрофата на бул. „Европа“

Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите

Вижте писмото, с което ВиК е уведомило Община Перник за водната криза

Бойко Борисов води делегацията на ГЕРБ на конгреса на ЕНП в Загреб

БСП иска 8 лева на глас партийна субсидия

Вирусна инфекция уби жена, самотник издъхна от студ в Лом

55-годишна жена е издъхнала от усложнения след бронхопневмония в болницата в Лом. Самотник, живял в крайна мизерия, пък е умрял от измръзване, съобщиха от МБАЛ „Св. Николай Чудотворец” в Лом.

Мара Трифонова постъпила в крайдунавското здравно заведение на 21 януари със симптоми на вирусна инфекция – висока температура и кашлица. Тя е била настанена във „Вътрешно отделение” с диагноза „бронхопневмония”. Състоянието на пациентката обаче се влошило бързо и медиците я преместили в отделението по реанимация и интензивно лечение, където я поставили на командно дишане. Въпреки усилията на лекарите и извикания национален консултант жената починала на 29 януари.

„Пациентката бе лекувана адекватно и в постоянна връзка с националния консултант проф. Темелков. Състоянието й обаче беше много тежко и прогнозите още в началото бяха лоши!”, заяви управителят на болницата д-р Георги Савков.

В област Монтана няма обявена грипна епидемия, но двете вътрешни отделения на болницата в Лом, в които има 77 легла, са препълнени с болни от вирусни инфекции. Заболяванията протичат тежко, с много усложнения. При първи симптоми хората трябва веднага да търсят лекарска помощ, призоваха медиците.

В началото на февруари от измръзване в крайдунавската болница е починал 71-годишен мъж. Пенсионираният железничар Васил Антонов е живеел изоставен от близките си, сам и в ужасна бедност в барака в село Сталийска махала. В коптора, пълен с мишки и плъхове, нямало печка. Местни жители и кметът на селото Цветан Цветанов помагали на самотника с храна, но в студовете положението му станало изключително тежко. От общинската управа в Лом планирали да настанят мъжа в социален дом, но поради липса на места го пратили в болницата.

Преди дни самотникът бил изписан и се върнал в бараката. Когато от местната управа го потърсили, той вече бил вкочанен и едва дишал. Самотникът издъхнал от хипотермия в приемно-консултативното отделение. Той ще бъде погребан служебно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.