Телефонна любов завърши с 1000 лв. глоба

Мъж за женене се запознал с 15-годишна ученичка по телефона, двамата заживели заедно в шуменското село Каменяк, но заради невръстната булка влюбеният е наказан. Бирджан Сали бил с чисто досие и се отървал с административно наказание от 1000 лв. глоба.

Преди да се произнесе Шуменският районен съд, младоженецът се явил лично и молил горещо да му наложат пробация. Предпочитал за урок да се подписва пред служител колкото дълго искат.

Това му харесвало повече, защото бил без работа и не реализирал доходи. Освен това, вече бил станал баща на момченце. Магистратите обаче му налагат финансова санкция.

Забранената любов с невръстното момиче пламнала още през пролетта на 2014 г. и след няколко раздумки по телефона, мъжът отишъл да види избраницата си в село Търнава, община Бяла Слатина. Харесали се и решили да живеят заедно при родителите на младоженеца, без да сключват брак.Миналата година станали и родители.

При определяне на наказанието тази седмица съдът е преценил като невисока степента на обществена опасност на обвиняемия с оглед на обичаите и традициите в етноса, към който принадлежи и той, и непълнолетната му изгора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право