Прибраха катастрофиралия наш рейс от Македония

Катастрофиралият на 2 февруари т.г. край Крива паланка /Македония/ с 43-ма учители от Националната финансово-стопанска гимназия автобус вече е прибран в сервиз в Дупница, казаха тукашни превозвачи.

Рейсът е придвижен на теглич през ГКПП-Гюешево. Шефът на фирмата собственик "Мега транс" Кирил Илков казал пред свои колеги от бранша, че след приключване на следствените действия ще предаде злополучното возило за скрап - макар, че е произведено преди по-малко от 20 години.

В гилдията коментират и че шофьорът на автобуса Любомир Лазаров /38 г./ е много добър водач, но карал предимно по курсове в Турция, особено в Истанбул. В случая, когато го пратили за Македония, той не бил титуляр на този автобус "Сетра" - това може би също е оказало влияние при създалата се ситуация, при която камион в насрещното платно го накарало за завие надясно, а след това - при опита да се върне в платното, автобусът се обърнал в канавката и дерето, коментираха превозвачи.

Междувременно магистратати казаха, че случаят с автобуса при Крива паланка ще бъде поет като компетентност към районната прокуратура в Дупница, след като извършителят на деянието е с постоянен адрес в дупнишкото с.Слатино. Все още тукашната прокуратура не е влязла във връзка с разследващите в Крива паланка, каза вчера райноният обвинител на града Даниела Гюрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини