Подслониха във фургон бездомник след опит да се самоубие Митко Каковски вече има покрив след 15 години под открито небе

Башар Асад заяви, че операцията на Турция в град Африн е подкрепа за екстремистки групировки

Проектират космически Ноев ковчег и летище за ракети Варненски ученици и студенти представят идеи в два конкурса на НАСА

Катастрофа с ТИР блокира движението по пътя между Враца и Оряхово

Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

ТИР парна от мост на магистрала „Марица“

Гришо премина уверено през Кирьос и е на четвъртфинал на Аустрейлиън оупън (ВИДЕО)

Откриха ски сезона под връх Ком

Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

Сирийските кюрди: Няма турски военни в Африн

Община Търговище осигури работа на 55 млади безработни

55 безработни, на възраст до 29 години, назначи Община Търговище на работа. Те са ангажирани за 6 месеца, до края на юли.

Това съобщи кметът на Търговище д-р Дарин Димитров на пресконференция в петък
50 от безработните са от 38 села в общината и ще работят в населените си места. В града са ангажирани 5 човека. Назначени са и 8 наставници, които ще ги обучават и контролират през целия период на заетостта.

Подбраните младежи са без образование и квалификация, а някои и дълготрайно безработни, разясни секретарят на администрацията Христалина Халачева.
Новоназначените ще бъдат ангажирани в различни благоустройствени дейности. Ще се занимават с чистене, поддържане на паркове, озеленяване, ремонти и други.
За полагания труд ще получават минимална заплата, както и всички доплащания, които им се полагат. На наставниците ще се плаща по половин минимална работна заплата в продължение на 3 месеца.

„С тази схема ние създаваме заетост и съдействаме за изграждане на трудови навици, осигуряваме доходи за младежите и семействата им. Ръководството на Общината приема за свой важен ангажимент разкриването на работни места и привличането на инвеститори, които да осигурят нови възможности за работа „, каза Халачева.

Кметът д-р Димитров съобщи, че в „Бюрото по труда“, в края на декември миналата година, са били регистрирани 358 младежи. От тях 65 са с висше образование, а със средно 122. С основно са 79, а с по-ниско 92. Младежката безработица в общината е близо 12,8%.

55 младежи са назначени по Схемата за предоставяне на безвъзмездно финансово подпомагане „Обучение и заетост за младите хора 2015“, по която общинската администрация кандидатства пред Агенцията по заетостта. Финансирането е от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.