На 21 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 21.10.2019

Заев: Предсрочните парламентарни избори ще се състоят на 12 април 2020 г.

Президентът Радев ще бъде на посещение в Япония за интронизацията на император Нарухито

Интронизацията на император Нарухито (ИНФОГРАФИКА)

Полицейски хеликоптер и няколко патрулки преследваха 4 часа силно агресивна крава в Германия

Подкрепа от Путин за Сирия търси Ердоган Иска армията на Дамаск да се оттегли от границата

Президентът на Чили въведе извънредно положение в още три града

Възможен ли е свят без глупаци? Сборникът „Психология на глупостта” прави аутопсия на глобалната напаст

Нов епос по „Война на световете”

Стево Пендаровски: Имаме държавен консенсус, че искаме да продължим по европейския път

Села в Невестинско са заплашени от воден режим

Възстановено е движението на пътя София – Варна край Омуртаг

Фандъкова печели в два тура с 10 пункта Данните са от представително проучване за цяла София на агенция „Сова Харис“, направено по поръчка на „Труд“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 октомври 2019

Община Търговище осигури работа на 55 млади безработни

55 безработни, на възраст до 29 години, назначи Община Търговище на работа. Те са ангажирани за 6 месеца, до края на юли.

Това съобщи кметът на Търговище д-р Дарин Димитров на пресконференция в петък
50 от безработните са от 38 села в общината и ще работят в населените си места. В града са ангажирани 5 човека. Назначени са и 8 наставници, които ще ги обучават и контролират през целия период на заетостта.

Подбраните младежи са без образование и квалификация, а някои и дълготрайно безработни, разясни секретарят на администрацията Христалина Халачева.
Новоназначените ще бъдат ангажирани в различни благоустройствени дейности. Ще се занимават с чистене, поддържане на паркове, озеленяване, ремонти и други.
За полагания труд ще получават минимална заплата, както и всички доплащания, които им се полагат. На наставниците ще се плаща по половин минимална работна заплата в продължение на 3 месеца.

„С тази схема ние създаваме заетост и съдействаме за изграждане на трудови навици, осигуряваме доходи за младежите и семействата им. Ръководството на Общината приема за свой важен ангажимент разкриването на работни места и привличането на инвеститори, които да осигурят нови възможности за работа „, каза Халачева.

Кметът д-р Димитров съобщи, че в „Бюрото по труда“, в края на декември миналата година, са били регистрирани 358 младежи. От тях 65 са с висше образование, а със средно 122. С основно са 79, а с по-ниско 92. Младежката безработица в общината е близо 12,8%.

55 младежи са назначени по Схемата за предоставяне на безвъзмездно финансово подпомагане „Обучение и заетост за младите хора 2015“, по която общинската администрация кандидатства пред Агенцията по заетостта. Финансирането е от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.