Турски тир катастрофира и разля нафта край Търново

Пореден турски тир е катастрофирал край Велико Търново и е разлял нафта на пътното платно. Инцидентът станал около 15 часа на главен път Свиленград-Русе до моста в близост до великотърновско село Самоводене.

Камионът, който превозва 20 тона зеленчуци е с изтъркани гуми и се е движил с превишена скорост. На хлъзгавия от мокрия сняг път, тирът поднесъл, а шофьорът не успял да го овладее. При произшествието се спукал резервоарът на товарния автомобил, от който започнало да изтича гориво.

Тирът препречил платното и движението бе блокирано. Екипи на пожарната, полицията и пътните служби работеха усилено за изтеглянето на камиона и по опесъчаването и обезопасяването на трасето заради разлива на нафта.

Катастрофата стана причина за образуването на километрични опашки от автомобили в района. За едно денонощие това е вториа пътна злополука с турски камион край Велико Търново, който затвари за часове главена артерия от републиканската пътна мрежа. В четвъртък следобед зверска катастрофа между две товарни возила блокира за над 9 часа трафика през Хаинбоаз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини