Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

България търси пари за европланините

България предлага законопроект за развитие на планинските райони в Европейския съюз. Инициативата е на българския евродепутат Илияна Йотова и беше представена вчера в София, след като е обиколила няколко евростолици.

Предложението има три основни цели – първо, да бъдат открити възможностите за финансиране на планинските райони в общността по сега съществуващите програми, второ, да се потърсят алтернативни възможности и трето да бъдат създадени целеви програми за развитие на планинските райони.

По този начин ще се промени начинът, по който се финансират проектите в момента – от териториален принцип на регионален.

„Доскоро нямахме определение на планински регион, вече имаме. У нас 123 общини са планински, като те заемат 42,5% от територията на страната, а живеещото в тях население е 22% от всички българи“, обяви зам. регионалният министър Иван Аспарухов.

По думите му най-големият проблем на тези райони е трайната тенденция към обезлюдяване и липсата на висококвалифицирани кадри. Самото министерство вече е разработило план за стимулиране на тези общини, като бюджетът му е 566 млн. лева и се очаква скоро да бъде представен публично.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.