Съдът в Лозана решава спешно за „А“ група

Спортният арбитражен съд в Лозана ще реши спешно по жалба на „Литекс“, ако бъде получена. Ловешкият клуб планира да оспори изваждането от „А“ група.

Висшите спортни магистрати решават много бързо подобни случаи, които влияят върху броя на отборите в групите, увериха от БФС. Следователно при жалба ще има решение до старта на пролетния полусезон след три седмици. Така не се очертава възможност „Литекс“ да продължи в елита само защото се чака вест от Лозана - въпросителни скоро няма да има.

Вероятно ще остане обаче дилема по казуса с „Левски“. По волята на Иво Тонев и компания „сините“ вчера внесоха необходимата такса в съда в Лозана и тръгнаха срещу решението за ново класиране, което ги отдалечи с 5 точки от върха. Твърде възможно е присъдата да се забави до април и напролет да се играе с две класирания. Всъщност е ясно, че ако от Швейцария върнат „Литекс“ в „А“ група, „синята“ жалба няма смисъл, защото автоматично се връща и старата таблица.

„Левски“ скъса по взаимно съгласие със Санти Нгом, с когото подписа на 30 ноември. Французинът стана излишен с привличането на Венцислав Христов, а се чака и нигерийски нападател.

Отборът за полусезона ще бъде представен на коктейл и благотворителен търг на 16 февруари. Средствата ще отидат за програмата „Левски“ в училище“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ