Хората от Стрелча искат експертизата на Иван Евстатиев да бъде разследвана

Хората в Стрелча настояват екскметът Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване, да остане в ареста до края на процеса срещу него и смятат, че тройната експертиза е нагласена. Те не вярват, че здравословното му състояние е тежко, предаде Нова тв.

В петък прокуратурата поиска още една експертиза, която да покаже какво точно е здравословното състояние на бившия кмет на Стрелча. Очаква се експертизата да е готова на 12 февруари и тогава съдът отново ще трябва да реши каква да е мярката за неотклонение на Иван Евстатиев.

Хората са готови да протестират до последно обаче. „Искаме да защитим честа на момичето, изнасилена по този мерзовски начин“, казаха те и допълниха, че се доверяват на съда. Затова и искат да се разследва тройната експертиза, защото досега Евстатиев е бил здрав, а сега му се приписват болести.

„Притесняваме се, че има корупция, защото адвокатката му е известна в Пазарджик, че веднъж или няколко пъти е давала подкуп. Затова вярваме, че сегашната експертиза е платена“, обясниха още протестиращите.

Коментари

Задължително поле