Синди Крофърд: Най-красивата пенсионерка

Горката Синди Крофърд! И тя остаря! На 20 февруари топ манекенката, призната за най-красивата от своето поколение, ще навърши 50 и ще се оттегли завинаги от модния подиум, оставяйки мястото на своята дъщеря. 14-годишната Кая прилича изумително на майка си и е пощадена от ужасната брадавица над устата, на която Синди страшно си държеше.

В пристъп на някаква криворазбрана суета или самолюбие тя така и не оперира това петно върху прекрасното си лице. Или може би от суеверие - за да не стане наистина съвършена. Даже извиси бенката си до запазена марка, но това не придаде чар на този явен недостатък. За хората, които помнят чешкия детски сериал “Арабела”, който се въртеше по телевизията у нас точно в най-силните години на Синди - началото на 90-те, тази брадавица е знак, че жената е злата вещица, която се представя за майката кралица.

Синди Крофърд все още е много красива. Тя признава, че използва ботокс и инжекции с витамини, за да поддържа лицето и тялото си свежи и опънати.

За модата е открита от малък магазин за дрехи в малкото градче Дикалб в щата Илинойс, където е родена. Търсели ученички за реклама на стоката си и местен фотограф изкарал Синди на корицата на каталога. Опитал се да я убеди да си потърси работа като модел, но на провинциалното девойче това му се видяло нереално и скандално.

След гимназията Синди започнала да учи индустриална химия, обаче изкарала само един семестър. Просветнало й явно, че Роджър (името на фотографа) е прав и се озовала в Манхатън като модел на световната агенция “Елит”. След по-малко от 10 години, когато е вече на 25 г., Синди оглавява списъка на “Форбс” като най-добре платения модел.

А беше част от ятото на супермоделите заедно с Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън, Татяна Патиц, Линда Еванджелиста. Тях петте Джордж Майкъл снима в клипа си Freedom. Никога после не е имало толкова силна генерация фотомодели с истински звезден статут, дори и сега, когато на подиума са ангелите на “Виктория'с сикрет”.

Хърб Ритс снима Синди два пъти за “Плейбой” - веднъж я съблича през 1988-а, когато е на 22 г., и 10 години по-късно, когато основната й цел сякаш бе да покаже, че гърдите й увисват естествено. След още 10 години Синди Крофърд заяви, че съжалява за голите снимки, на които я принуждавали като млада фотографите, но едва ли има предвид точно Хърб Ритс. В крайна сметка той беше един от най-великите въобще в историята.

Хърб е виновникът за първия брак на Синди. Той е приятел на Ричард Гиър и ги запознава. Бракът трае само 4 години и е определено неуспешен. Тя е само на 22, той - на 37, и непрекъснато я поучава. Тя пък - естествено за възрастта си, се дразни, защото си мисли, че знае всичко. Вторият брак на Синди е направо щастлив. Тя живее с бизнесмена Ранди Гербер вече 18 години и има с него две деца. Синът й Пресли - на 17 г., е наследил брадавицата, Кая е по-малката.

Ранди Гербер е бил модел, но по красота с Гиър не може да се сравнява. Той има обаче много успешен бизнес в развлекателната индустрия и управлява ресторанти и нощни барове.

Макар че Синди Крофърд сега заяви, че ще се пенсионира завинаги, тя слиза от модния подиум още през 2000 г. Сегиз-тогиз се снима и продължава да действа в модната индустрия. Направи линия от козметични продукти, после серия от гимнастически упражнения, която продаваше на видеокасети, създаде колекция от мебели, накрая написа и мемоари. И все обявява, че ще се пенсионира завинаги. Така стана и сега - два дни след като “отстъпи подиума на дъщеря си”, тя уточни, че едва ли ще може напълно да скъса с модата и даже си призна, че у дома всички вече й се подигравали: “Ха, ха, мама пак се пенсионира.” Най-близките приятели на Синди и Ранди са Джордж Клуни и Амал. Ранди и Клуни даже имат съдружие в ресторантьорството и производството на... текила. Тяхната марка е Сasamigos - така се казва имението на Ранди и Синди в Мексико.

В легло с Клуни

Това е истина и се случи през миналата година, при това след сватбата на Клуни с Амал. Но не е изневяра. Историята е смешна и е заради “приятелската” текила. Клуни, Ранди и Синди дегустирали съвместното си произведение в имението Casamigos, а текилата е много коварна. Надрънкали се. Клуни си легнал в стаята за гости, но Синди го объркала с мъжа си и го последвала. Чак на сутринта, когато в полусън започнала да гали гърба му, а той се обърнал, с ужас установила фактите. “Боже мой, нима спах с теб?!”, крещяла в ужас домакинята, а Клуни нямал и зрънце спомен. Най-добре с главата бил Ранди - още вечерта, който си умрял от смях, наблюдавайки сценката. Текилата приспала всички.

За нея

Не исках да я загубя

Ожених се за Синди, само защото не исках да я загубя. Но това решение беше огромна грешка. Бяхме моногамни и отдадени един на друг, но нищо не се случваше, както искахме. Бракът означава да се върви в синхрон в една посока. И не е вярно, че съм се оженил за нея, за да докажа, че съм хетеросексуален. Тя беше много млада, а аз още не бях пораснал.

Ричард Гиър, първи съпруг на Синди

Женен съм за най-красивата жена

Женен съм за най-красивата жена на света. Гледам я по същия начин, както, когато се запознахме. Сутрин се взирам в нея, докато лежи, и си казвам, че съм истински късметлия. Много се забавляваме заедно, между нас има много силно приятелство.

Ранди Гербер, втори съпруг

Мама ме учи как да позирам

Мама ме научи винаги да си мисля за нещо, когато позирам, за да не изглежда лицето ми безизразно.

Кая Гербер, дъщеря на Синди

Тя е мечта за всеки

Тя съчетава класическата красота с момичето мечта на всеки американец.

Карл Лагерфелд, моден дизайнер

Супермоделите бяха символ на своята епоха

Тези момичета (супермоделите) бяха вълшебниците на модата и характерно отражение на своето време. Те бяха като филмови звезди. Никой преди и после не достигна славата на Синди Крофърд, Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън, Наоми. Те излязоха извън страниците на списанията. Техният живот, влияние и имидж се превърнаха в обект на социологически и исторически анализи.

Анна Уинтур, главен редактор на сп. „Вог“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица