Русенец откри парцал в хляба си

Парче текстил откри русенец в хляба си. Семейството закупило насъщния от магазин в центъра на града, съобщава БНТ.

Докато обядвал, Валентин Вучков се натъкнал на находката, която била нарязана. Мъжът не може да си обясни как никой не го е забелязал. „Качеството не знам какво е, обаче контролът още по не знам какъв е. Който го е сложил, нека да го опита”, казва той.

Производителите обясниха, че по технология, след като се оформи хлябът и преди да се изпече, пада в така наречените шапки и е възможно парче от тях да е попаднало в продукта. Другата версия според тях е, това да е дело на конкуренти.

Валентин Вучков не смята да търси отговорност. "Просто искам да обърна внимание на производителите да положат повече усилия и да има по-голям контрол при произвеждането на хляба”, обясни той.

Подобни случаи не са рядкост, коментираха от агенцията по безопасност на храните. От началото на годината там е подаден един подобен сигнал. През 2015 г. са получени две жалби за намерени странни предмети в тестени изделия. Много често подобни сигнали се използвали за решаване на междуличностни или междуфирмени конфликти, казаха още от там.

Коментари

Задължително поле