Столичани спасяват трамвай №6

С плакати „Кмете, а ти ползваш ли трамвай?”, стотина жители на столичния квартал „Лозенец” излязоха на протест срещу идеята на Столична община за премахване на трамвай №6, свързващ квартала с центъра.

Един от организаторите – Христо Илиев, от гражданска инициатива "Спаси София", цитиран от Нюзбг, изтъкна тревогата си от това, общината сменя идеите си през няколко дни. Той обясни, че доколкото е разбрах вчера последното намерение е да не се махат за постоянно релсите, а само временно и след година и половина да бъдат възстановени.

Живущите в квартала обаче не вярват, че това ще се случи и смятат, че общината ще ги лиши за постоянно от трамвай №6.

Христо Илиев наблегна и на това, че лозенчани няма как да стигат до 5-те кьошета без да се прекачват на два транспорта, което ще се отрази и да джобовете им.

Все пак той подчерта, че има и общински съветници, които комуникират с гражданите и се вслушват в тяхното мнение. На протеста, който се провежда при колелото на трамвай 6 в близост до басейна „Спартак” при хората дойдоха действително и общински съветници.

До момента за две седмици организаторите обявиха, че са събрали над 3500 подписа в подкрепа на това трамвай 6 да продължи да се движи по трасето. Продължават да събират подписи и днес.

Според Илиев този проект на Столична община илюстрира идеята София да продължава да бъде царство на автомобилите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини