Шефът на КАТ Бойко Рановски става директор на ДАИ

Самолет кацна извънредно на остров Крит след заплаха за бомба на борда

Вижте от птичи поглед строежа на логистичната база на JYSK в Божурище (ВИДЕО)

Задържаха мъж, пребил зверски непълнолетно момиче

Димитър Маргаритов: Хванахме разреден алкохол по морето

Близки на блъснатите в Петрич младежи протестираха срещу безрасъдното шофиране

За нова вълна телефонни измами алармира полицията

Робърт Де Ниро навърши 75 години

Откриха тялото и на второто дете, паднало в морето от варненския вълнолом

50 мини мобилни телефона задържаха на Летище София

Стабилизирана е жената, която получи сърдечен пристъп до езерото „Бъбрека“ в Рила

Ъшър подкара уличен болид в Лондон Дейвид Хаселхоф откри славното рали Gumball

Община Лясковец с акт за начет за 200 000 лева по ДДС Кметът д-р Ивелина Гецова: Това е рутинна процедура. Погасяваме задължението по погасителен план

Д-р Ангел Кунчев: Няма бум на летни вируси, сезонът преминава спокойно

Показен арест на „Черни връх“ в София, задържаха Георги Кочев – Биби

Общинският съвет във Велинград иска безлихвен заем от МФ заради 18 млн.лв. дългове

Общинският съвет във Велинград ще проведе в понеделник от 10 часа извънредно заседание с дневен ред от една единствена точка – гласуване на искане до финансовия министър Владислав Горанов за отпускане на безлихвен заем от републиканския бюджет за сметка на изравнителната субсия за второто полугодие на 2016 г

Искането е входирано от кмета д-р Костадин Коев и е свързано с дълговете, завещани му от неговия предшественик Иван Лебанов (БСП), в общ размер от 17 781 129 лв. Към 1 януари 2016 г. Община Велинград има нерацплатени задължения към различни доставчици от 10 958 835.21, дългосрочна кредитна линия в „Райфайзенбанк“ от 3 850 452,53 лв., безлихвен заем от ПУДООС от 1 344 605 лв. и отчисления по Закона за отчисления на отпадъците – 1 627 236.46 лв., а срещу нея са заведени и куп дела на обща стойност от 2 693 429,40 лв. и то без лихвите.

Според кмета д-р Коев и екипа му изравнителната субсидия ще бъде достатъчна, за да се покрият разходите, заради които сметките на общината са запорирани. „Относно издръжката на училищата и детските градини не трябва да има притеснения, тъй като училищните бюджети са делегирани от държавата дейности и не подлежат на запориране. Родителите и децата трябва да са спокойни – взети са всички възможни мерки, за да се гарантира социалният мир и да не се създава напрежение“, твърди кметът д-р Костадин Коев (ПП ГЕРБ).

Той и екипът му ще разработят цялостна финансова рамка за изчистване на значителна част от наследените дългове, чийто размер на практика са собствените приходи на общината за 4 години напред. Освен това д-р Коев ще сезира Държавната финансова инспекция и прокуратурата за всички неизгодни за общината договори, сключени от предишния кмет Иван Лебанов, и най-вече тези за почистването и сметоизвозването на СПА столицата на Балканите.

Гласуваният от 29-те общински съветници бюджет на Община Велинград за 2016 г. възлиза на 21 026 064 лв., като приходите от държавата в него са на обща стойност от 14 846 068 лв. – от тях 11 855 468 лв. са за делегирани от държавата дейности (ДДД), общата изравнителна субсидия за 2016 г. възлиза на 2 153 900 лв., а останалите пари са за зимно поддържане и снегопочистване и целева субсидия за капиталови разходи. Приходите от местни източници са едва 6 739 107 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.