Храбра пенсионерка хвана телефонен измамник

Храбра бургаска пенсионерка залови телефонен измамник. 77-годишната Ана Ч. живее в центъра на града. Първоначално тя повярвала на телефонно обаждане, че трябва да даде пари, защото племенникът и Андрей чака на границата в Малко Търново с радиатори, внос от Германия.

Мъжкият глас по телефона успял да я убеди, че му трябват 700 лева такса, за да го пуснат да се прибере със стоката. Бабичката дала скътаните си 700 лева на "приятеля" на Андрей, но от терасата на дома си видяла, че той не е с автомобил, а се придвижва пеша.

"Как ще стигне до границата без кола?", светкавично се сетила пенсионерката и съмнението, че е жертва на измама я връхлетяло. По най-бързия начин тя изскочила на улицата и почнала да вика "Помощ! Обраха ме!".

Измамникът хукнал да бяга, а неколцина мъже го хванали здраво. Оказало се, че това е 52-годишният Евгени П. от Русе, който в момента трябва да е в ареста на Бургаското следствие.

83-годишен дядо пък плакал и целувал полицаите в Първо РУП, след като му били върнати 3 400 лева. Дядото се вързал на измамник, представил се като "майор Игнатов", че негови близки са в нужда заради изнудване и занесъл парите, които оставил под пейка до Летния театър.

"Майорът" му казал, че така ще заловят изнудвача. Възрастният човек обаче се скрил зад едно дърво и видял, че никаква полиция нямало, а парите били взети от непознат цивилен.

Дядото веднага изтичал в полицията и започнал да плаче, че е измамен. Парите били взети също от нищо неподозиращ човек, който пък си търсел работа. По телефона му се обадили от "фирма за дограма" и му казали да отиде "да прибере едни пари".

Безработният, бързо се сетил, че парите под пейката миришат на престъпление и отишъл в полицията, за да разкаже какво е станало и да ги предаде.

Коментари

Задължително поле