Две старици изгоряха с 2310 лв. от ало-измами в Русенско

Две възрастни жени са измамени при поредните удари на телефонната мафия в Русенско. За първия случай е съобщил кметът на село Бабово, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

71-годишната старица дала 1600 лв. по схемата за освобождаване на колетна пратка от чужбина. Друга 74-годишна баба от Русе пък сама позвънила в полицията, че я измамили със 710 лв. Бабата твърдяла, че припознала след обаждане на домашния телефон неин познат. Той я помолил да купи и да му продиктува ваучери за телефон.

Случаите се разследват от заведените досъдебни производства за престъпление по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс /НК/.

Почти няма ден, в който ало-измамниците да не излъжат възрастен човек в Русенско. Покрай неумиращия шлагер с пострадали и арестувани близки в мними катастрофи или пожари, мошеници притоплят и схемата за капарирани климатици.

Горят предимно пенсионери, които плащат за уж поръчана техника от техни роднини. Лековерни баби и старци дават спестяванията си и разбират, че са прекарани по-късно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони