Марешки подаде документи за втора бензиностанция

Варненският бизнесмен Веселин Марешки се готви в къси срокове да открие евтина бензиностанция и в Пловдив.
Бизнесменът вече е отправил инвестиционно намерение в Община Пловдив за строителство на бензиностанция, информират електронните издания в града.

"Има заявен интерес за разговори с нас", потвърдил кметът Иван Тотев.

От думите му станало ясно, че срещата с Марешки ще бъде осъществена до края на месеца. Кметът заяви, че всяка конкуренция е добре дошла за града и общинските власти адмирират такава политика.
Парцелът за бъдещата бензиностанция няма да се продава, а ще бъде пуснат търг за наем, уточнява Тотев. Той изтъкнал, че общинската собственост не е чак толкова голяма, а и Марешки бил съгласен на такъв вариант с взимане на терен под наем.
"Нямаме политика за продажба на общински терени за бензиностанции. Това обаче не означава, че не може да отдадем терен под наем", пояснява Тотев. "Ако общината получи инвестиционно намерение, ще откликне на него", уверява той.

В изявления за пловдивски медии Марешки е потвърдил, че със сигурност ще има бензиностанции във всички градове, но бързината, с която се осъществяват проектите, е различна в зависимост от това дали купува готов обект, такъв който се нуждае от реконструкция, или строи на зелено.

"Ако има готов обект в Пловдив, който да купим, ще го направим и още утре можем да отворим. Нямаме към момента обаче такава оферта", казва той.

На въпрос докъде може да падат цените на бензина и дизела, той отговаря, че дъното зависи от цената на петрола. "Ако пада петролът, ще пада и цената на бензиностанциите. Долу горе при сегашните нива на петрола има възможност от 5 до 10 стотинки да слезе цената надолу", коментира Веселин Марешки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес