Нападение над животновъдна ферма в Родопите завърши с убит и тежко ранен

С един убит и един тежко ранен, който е настанен с опасност за живота в Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив, приключи опита за обир на животновъдна ферма в землището на село Устина в нощта на неделя срещу понеделник.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив и е започнато разследване с оглед данни за умишлено убийство. По реда на Закона на МВР за срок от 24 часа са задържани 46-годишният собственик на фермата Георги Котларов и 67-годишният му тъст Димитър Кацаров, който му помагал в грижите за конете и кравите.

Въз основа на събраните доказателства наблюдаващият прокурор ще прецени спрямо кого какви обвинения да бъдат повдигнати. В резултат на причинените на пострадалите телесни увреждания единият от тях е починал на мястото на инцидента, а другият е отведен за оказване на медицинска помощ в здравно заведение, където бере душа.

Самоличността на убития и авера му все още не е установена, допълват от прокуратурата. Иззети са веществени доказателства, извършени са два огледа на местопроизшествието, провеждат се разпити. Предстоят съдебномедицински и биологични експертизи. Все още се изяснява дали нападението е било с цел кражба или заради стар спор за имоти и неуредени сметки.

Пред разследващите собственикът на фермата Георги Котларов твърдял, че заедно с тъста си са били нападнати с колове и единият от пострадалите дори извадил пистолет. Двамата животновъди също пострадали, а до смъртта на единия от нападателите им се стигнало в условия на неизбежна самоотбрана, е тяхната версия.

Коментари

Задължително поле