Британец измръзна в Пирин, докато се крие от вълци в клоните на бор

30-годишен британец от индийски произход е със сериозно измръзване на долните крайници, след като прекарал цяла нощ на бор край пистите над Банско, съобщава БГНЕС.

Според информацията Джанвир Санджу карал ски вчера следобед, но паднал и загубил съзнание. Мъжът бил сам на ски на пистите, а когато се свестил, вече било тъмно. Тъй като се уплашил, че е сам в гората и ще го изядат вълците, събул скиорските обувки и се покатерил на бор. Прекарал е цялата нощ там, а на сутринта слязъл от дървото, обул си ските и слязъл в Банско.

Към 14:00 ч днес потърсил помощ в болницата в Разлог с нетърпими болки в краката. Консултиран е в здравното заведение, където е констатирано, че има измръзване на крайниците, които били посинели. След това е транспортиран в болницата в Благоевград. Краката му са обработени и превързани. В момента се чака само скенерът, за да се види дали има комоцио.

Според друга версия скиорът-несретник е пушил канабис, от което започнал да халюцинира, че вият вълци и затова се качил на дървото.

Тъй като състоянието му не е тежко според благоевградските лекари, Санджу няма да бъде транспортиран в София, а ще остане за лечение в хирургията в болницата в Благоевград.

Коментари

Задължително поле