Кънев: Нов десен проект ще има до президентските избори

След всичко, което се случва в България, съмнява ли се някой от нужда от нов десен проект, заяви по bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев. ГЕРБ ще се обявят за балансьор, искат да изместят ДПС, и въпросът е къде е десницата, коментира той.

„Ще обявим този десен проект най-късно с готовност да участваме в президентските избори. Той не изключва предсрочни парламентарни избори преди президентските. Аз не изключвам варианта да се самосвалят много преди президентските избори, да бъде свалена отговорността настрани", заяви Кънев.

Аз ще бъда гарант, че на президентските избори ще има десен кандидат, ще има кандидат, който фокусиран в сферата на сигурността, здравеопазването, правосъдието и прозападната ориентация. Ако вариантът е аз да съм най-полезния, ще поема отговорността, ако най-полезният вариант е друг, аз ще се смиря и ще му осигуря подкрепа, каза Кънев.

Той заяви още, че министърът на здравеопазването Петър Москов е от ДСБ, но не може да представлява ДСБ.

„ДСБ се оказа уникална партия. Единствената излязла от власт по силата на неспазени договорки”, каза Кънев.

ДСБ е в опозиция, нашите структури се събраха и гласуваха единодушно да бъдем в опозиция, но да остане отворено за диалог, докато разберем какви са линиите на компромиса с другите партии в Реформаторския блок, каза още Кънев. Виждаме, че с движение "България на гражданите" няма да има компромис, готови са на всичко за едно министерство, каза още той.

По думите на Кънев, на събранието на партията единодушно 400 гласували тя да мине в опозиция.

„Аз съм измислил името Реформаторски блок, аз съм измислил абревиатурата РБ. Аз съм предложил кои партии да влязат. Аз обяснявах защо Кунева трябва да влиза”, каза Кънев и нападна депутата от нейната партия. - „Без моите усилия г-н Тренчев нямаше да е депутат в момента. Докато аз бих бил без проблем".

Атаката на Кънев идва в отговор на изявлението на Тренчев от вчера, който определи като болни амбициите му да оглави блока.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика