Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

Кънев: Нов десен проект ще има до президентските избори

След всичко, което се случва в България, съмнява ли се някой от нужда от нов десен проект, заяви по bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев. ГЕРБ ще се обявят за балансьор, искат да изместят ДПС, и въпросът е къде е десницата, коментира той.

„Ще обявим този десен проект най-късно с готовност да участваме в президентските избори. Той не изключва предсрочни парламентарни избори преди президентските. Аз не изключвам варианта да се самосвалят много преди президентските избори, да бъде свалена отговорността настрани“, заяви Кънев.

Аз ще бъда гарант, че на президентските избори ще има десен кандидат, ще има кандидат, който фокусиран в сферата на сигурността, здравеопазването, правосъдието и прозападната ориентация. Ако вариантът е аз да съм най-полезния, ще поема отговорността, ако най-полезният вариант е друг, аз ще се смиря и ще му осигуря подкрепа, каза Кънев.

Той заяви още, че министърът на здравеопазването Петър Москов е от ДСБ, но не може да представлява ДСБ.

„ДСБ се оказа уникална партия. Единствената излязла от власт по силата на неспазени договорки”, каза Кънев.

ДСБ е в опозиция, нашите структури се събраха и гласуваха единодушно да бъдем в опозиция, но да остане отворено за диалог, докато разберем какви са линиите на компромиса с другите партии в Реформаторския блок, каза още Кънев. Виждаме, че с движение „България на гражданите“ няма да има компромис, готови са на всичко за едно министерство, каза още той.

По думите на Кънев, на събранието на партията единодушно 400 гласували тя да мине в опозиция.

„Аз съм измислил името Реформаторски блок, аз съм измислил абревиатурата РБ. Аз съм предложил кои партии да влязат. Аз обяснявах защо Кунева трябва да влиза”, каза Кънев и нападна депутата от нейната партия. – „Без моите усилия г-н Тренчев нямаше да е депутат в момента. Докато аз бих бил без проблем“.

Атаката на Кънев идва в отговор на изявлението на Тренчев от вчера, който определи като болни амбициите му да оглави блока.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.