САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Въглищата с етикет, дървата да са сухи Финансови глоби за кметове, ако трудно се диша

Протестиращи в Перник пак блокираха магистрала „Люлин“

„Да бъде ден!” – зовеше Смирненски

Германия и Франция се разбраха за единен бюджет на Еврозоната

До 1,5 млн. българи поваля грипът 140 хиляди ваксини вече са изчерпани от пазара

Валери Симеонов: Хайде сега да видим, след като си подадох оставката, с какви основания ще продължават протестите Борбата продължава, основанието за радост у моите опоненти е преждевременно, заяви той

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Русия заплаши Украйна с „драстични мерки“, ако спира нейни кораби в Азовско море

Полицията издирва 12-годишно момче

Блокираха сметки на немец по искане на Германия заради източено ДДС

Данъчните власти у нас са запорирали сметки на немски гражданин, който в родината си е разследван за източване на крупни суми от ДДС. За да избегне наказателната отговорност, чужденецът прехвърлил авоарите си у нас и се преселил със семейството си. От българското приходно ведомство обаче блокирали средствата му. Действията били предприети в хода на процедури, установени между страни от ЕС за събиране на данъчни задължения, установени на територията на друга държава членка.

Немският поданик е подал жалба в Административния съд във Велико Търново срещу обезпечителните мерки. Образувано е дело, което е на производство.

„Гражданинът на Германия се оплаква, че неправилно му е наложен запор и е лишен от възможността да разполага с паричните си средства, като по този начин е затруднен да издържа и се грижи за семейството си и за двете си малки деца, както и че липсва основание за такива мерки от страна на българската данъчна администрация, тъй като няма задължения за данъци в България”, обясниха запознати с казуса.

От НАП пък допълниха, че у нас е получено искане от германските власти за оказване на съдействие и събиране на задължения за данъци, които немския гражданин има установени в Германия.

В жалбата си до съда немецът твърди, че е изненадан от това ,че го търсят в чужда държава, за да плаща евентуалните си задължения, които е имал в Германия. Предстои да се уточни на каква сума възлизат борчовете на чужденеца и от какво са натрупани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.