Спасиха две чужденки, изгубили се близо до Рилския манастир

Стотици на протест за седма поредна вечер в Барселона

Взривиха големи строителни кранове в САЩ (ВИДЕО)

Какво направили хакерите, след като видели доходите на 5 млн. българи?

Над 9 млн. лева са раздадени за дезинфекция на личните стопанства срещу чумата по свинете

Младеж е загинал, а трима са ранени при тежка катастрофа в Златица

Кристин Лагард: Брекзит ще се отрази на благосъстоянието на някои страни

Турция очаква САЩ да улеснят изтеглянето на кюрдските отряди от Северна Сирия, или ще възобнови операцията

Съседски спор за силна музика е причина за убийството в Лисец В селото тръгна подписка в подкрепа на стрелеца Валентин Василев

Как да преборим бедността предлагат трима учени “Не предполагай, а изпробвай” е мотото на лауреатите за 2019 г.

Владимир Тодоров, БАПК: Листовките за изпита по кормуване са пълни с безумици

Наказателният спецсъд ще заседава по делото срещу Баневи

Проф. Пламен Киров пред „Труд“: Лозан Панов прекали с опита за грубо вмешателство и натиск върху съдии Съвсем естествено министърът на правосъдието отказа да предложи кандидатура за главен прокурор

Производител на кори за яйца е източник на оцветени води с неприятна миризма в река Русенски Лом

Гърция мести 700 мигранти от остров Самос

Блокираха сметки на немец по искане на Германия заради източено ДДС

Данъчните власти у нас са запорирали сметки на немски гражданин, който в родината си е разследван за източване на крупни суми от ДДС. За да избегне наказателната отговорност, чужденецът прехвърлил авоарите си у нас и се преселил със семейството си. От българското приходно ведомство обаче блокирали средствата му. Действията били предприети в хода на процедури, установени между страни от ЕС за събиране на данъчни задължения, установени на територията на друга държава членка.

Немският поданик е подал жалба в Административния съд във Велико Търново срещу обезпечителните мерки. Образувано е дело, което е на производство.

„Гражданинът на Германия се оплаква, че неправилно му е наложен запор и е лишен от възможността да разполага с паричните си средства, като по този начин е затруднен да издържа и се грижи за семейството си и за двете си малки деца, както и че липсва основание за такива мерки от страна на българската данъчна администрация, тъй като няма задължения за данъци в България”, обясниха запознати с казуса.

От НАП пък допълниха, че у нас е получено искане от германските власти за оказване на съдействие и събиране на задължения за данъци, които немския гражданин има установени в Германия.

В жалбата си до съда немецът твърди, че е изненадан от това ,че го търсят в чужда държава, за да плаща евентуалните си задължения, които е имал в Германия. Предстои да се уточни на каква сума възлизат борчовете на чужденеца и от какво са натрупани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.