Майка на обиден хлапак търси саморазправа с момиче, преследвала ученически рейс

Проверка за хулиганство срещу 30-годишната М.К., тръгнала на саморазправа с момиче, нагрубило сина й, прави полицията в Търговище. Инцидентът, който преминал и с преследване с коли на ученически автобус, е станал към 16,30ч. в понеделник в района на село Ралица.

15 ученици от селата се прибирали от града към домовете си с автобуса, когато 12-годишно момиче се скарало с година по-малко момче. Буйната девойка подплатила спора с драскане по лицето на хлапака и го обидила.

Засегнат, той побързал да се оплаче на майка си още при слизането си от автобуса в село Ралица. Гневната родителка, виждайки надрасканата буза на момчето, решила да търси сметка от момичето, което пътувало да съседно село.

Придружаващата учителка и шофьорът обаче не пуснали жената вътре и предотвратили скандала. Още по-вбесена тя вдигнала по тревога мъжа си и техен близък и всички се натоварили на две коли, с които погнали автобуса. Със звукови и светлинни сигнали го принудили да отбие от пътя. Изпреварили го и застанали пред него, принуждавайки го да спре. Шофьорът запазил хладнокръвие и се обадил на тел. 112, недопускайки беснеещите граждани да влязат в автобуса да се разправят с детето.

Срещу майката се води проверка за хулиганство. Не е била задържана, тъй като имала и други малки деца, за които трябвало да се грижи.

Бащата и приятелят му, които спретнали преследването на жълтия автобус, ще бъдат глобени по Закона за движение по пътищата.

Коментари

Задължително поле