Заловиха 18-годишен за фалшив сигнал за бомба в ресторанта под прокуратурата в Пловдив

Авторът на злоумишлено телефонно обаждане за поставена бомба в ресторант "Мемори" в Пловдив бе установен и задържан след бързи оперативни действия на криминалисти от Второ РУ на МВР и БОП. Злосторникът се оказа 18-годишният фен на ФК "Ботев" (Пд) Мартин Николаев, който е задържан за срок от 24 часа с полицейска заповед, а по случая е започнато бързо производство по чл. 326 от НК.

Около 11.50 часа в понеделник на тел. 112 е постъпил анонимен сигнал за поставено взривно устройство в ресторант "Мемори", който се намира точно под сградата на Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура на площад "Съединение" в Пловдив, но входът му е откъм Четвъртък пазара. Веднага е създадена организация за гарантиране сигурността на посетителите и персонала в заведението като те бързо са изведени на безопасно разстояние, а районът е поставен под полицейска охрана. След извършена обстойна проверка следи от експлозив не са били открити и веднага е стартирала работата по установяване на автора на фалшивия сигнал. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия станало ясно, че съобщението е подадено от 18-годишен криминално проявен и осъждан за кражба пловдивчанин.

Оказало се, че 12-класникът е позвънил от телефонна кабина на площад "Съединение" и се е наслаждавал на суматохата, която предизвикал с обаждането си. То може да донесе ефективна присъда до 2 години затвор на младежа, който в профила си във Фейсбук е написал, че учи в Харвард, макар че едва ли е виждал дори и на снимки прочутия университет и знае в коя държава се намира, твърдят негови набори от жълто-черната агитка на "канарчетата".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право