Иван Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на дигиталните технологии

Черната Златка само по бельо (СНИМКИ)

Допълнителен кораб закрепва фериботната връзка с Атон

Започна пълненото с природен газ на тръбопровода „Турски поток“

Туристи откриха опожарен автомобил

Проф. Венелин Терзиев описа в книга проекциите на устойчивото развитие в практическия живот Нетрадиционното представяне на сериозната творба бе в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Стефан Данаилов е излязъл от кома и е контактен

Тъща потроши колата на зет си, той си го върна Три автомобила с натрошени стъкла в Завет при семейна война

Нашествие на мушици в Разград и околностите Изяснява се видът и начините за борба с тях

Видин се включва в най-мащабната кампания срещу трафика на хора

Ново огнище на африканска чума по свинете в община Смядово

Николета Лозанова захвърли дрехите и задръжките (СНИМКА)

Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Задържаха 4-ма наркодилъри в прохода „Петрохан”

Назначиха 53 за лични асистенти в Кюстендил

53 са назначени аз лични асистенти на болни и хора с увреждания в община Кюстендил, казаха от службата по социално подпомогане. 18 пък са в списъка на чакащите.

Предишни години отпуснатите бройки за общината са били 100-120.

„В съседния Благоевград отпуснатите за личен асисистент бройки са наполовината на нашата бощина. Просто такива са програмите“, коментира шефът на службата Бойко Шопов. Около 1100 души са хората с увреждания в общината с решение на ТЕЛК за първа група инвалидност с чужда помощ. Броят им се увеличава непрекъснато.

От социалните институции в Кюстендил коментират като „постановка“ нашумелия по медиите случай, когато син остави 76-годишната си майка в инвалидна количка за 5-6 часа в сградата на областната администрация като демонстрация, че за втора поредна година не е бил назначен за неин личен асистент. Майката е с първа група инвалидност, с чужда помощ. Синът Асен Златков е в листата на чакащите за личен асистент по националната програма, която реализира бюрото по труда в Кюстендил, но под номер 65 при квота от 53. Затова той ще чака реда си. Най-бързо подалите молби печелят, за да се избегне субективност при оценката, молбите се подреждат по входящите им номера, поясниха от социалната служба. Междувременно от семейството на болната жена казаха, че след като техният проблем беше отразен от медиите, от цялата страна, а и от чужбина, са ги потърсили, за да им предложат парична помощ, дрехи, храни. С тези пари на първо време семейството ще плати водата, както и за лекарства, коментира през уикенда болната майка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.