Пуснаха срещу парични гаранции фермера от Устина и тъста му

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна във вторник вечерта обвинения на фермера Георги Котларов и тъста му Димитър Кацаров за убийство в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалите с насилие или т.нар. афект.

Спрямо двамата обвиняеми са взети мерки за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лв. за Котларов и 5000 лв. за Кацаров. Прокуратурата разследва версията, че нападателите на фермата в местността Тепелика между Кричим и Устина са били наети срещу заплащане от трето лице за нанасяне на побой на фермерите.

При извършеното в дома им в пазарджишкото село Аканджиево претърсване са били открити и иззети пари. Установена е самоличността на нападателите - 27-годишният Петър Георгиев Габерски, който е бил убит, и 51-годишният му баща Йордан Петров Габерски. Те били въоръжени с метални тръби и боксове, като носели и качулки на главите си.

При физическия сблъсък помежду им, Димитър Кацаров произвел 2 изстрела с пистолет, като куршумите попаднали в телата на бащата и сина. На последните бил нанесен побой, в резултат на който Петър Г. починал, а Йордан Г. е в тежко състояние в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

Коментари

Задължително поле