Томислав Дончев: Искаме обезщетение от Гърция заради блокадата

България ще търси обезщетение за превозвачите, които понесоха загуби от блокадата на гръцката граница, заяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

„Това е абсолютно безпрецедентна ситуация. Български официални държавни представители, и то на най-висше ниво, да уреждат такава ситуация на територията на чужда държава със самите протестиращи – нещо без аналог”, коментира Дончев.

По думите му от тук нататък държавата, ползвайки всички европейски и дипломатически механизми, следва да търси обезщетение не само предвид претърпените щети от превозвачите и търговците, а и като вид гаранция, че цялата тази ситуация няма да се повтори след една година. В момента се проучват възможностите за влияние на ниво външно министерство и транспортното министерство, каза той.

Дончев определи като „опасна комбинация от представители на различните видове власти” публикуваните списъци на лица заемащи висши държавни постове със сметки в КТБ.

„Би било грешка да се гледа само списъка, има документи и анализи, които трябва да бъдат обект на внимание – част от тях още не са готови, за да разберем цялата истина за КТБ”, каза вицепремиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес