Спряха разследване за разстрел на бизнесмен в Монтана

Окръжният съд в Монтана потвърди решението на прокуратурата да спре издирването на неизвестен убиец, който преди три години застреля бизнесмена Илиян Христов. Въпреки проведените множество разпити и експертизи престъпникът не е разкрит, заявиха магистратите.

43-годишният Илиян Христов – собственик на складове за алкохол и цигари, бе открит на 21 декември 2012 г прострелян с ловна пушка в колата си. Криминалистите разпитали множество свидетели – близки, съдружници и партньори на търговеца, прегледали купища телефонни разпечатки, търсили дактилоскопни и ДНК-следи, но не открили нищо.

За убийството имало и заподозряно лице, но пробите за барут по ръцете му не дали резултат. Без успех останалите и специалните разузнавателни средства – подслушване, проследяване и наблюдение. В началото на 2015 г. прокуратурата спря издирването, но близките на убития обжалваха. „Мотив и причина за извършеното убийство не са открити.Следствието не разполага с други възможности!”, реши съдът и окончателно спря разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право