В парламента доволни от издигането на Ирина Бокова, само в РБ и ВМРО се цупят

Кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН е основна тема за депутатите днес. Повечето партии са доволни от решението на Министерството на външните работи най-накрая да издигне директора на ЮНЕСКО, предаде бТВ.

Пълна подкрепа изказа председателят на БСП Михаил Миков, който заяви, че правителството трябва да ангажира нашите посланици за усилена работа, за да може България да постигне един много висок резултат.

Относно кандидатурата на Ирина Бокова генерален секретар на ООН той заяви, че това е положително и чудесно дори, и закъсняло. Председателят на БСП заяви, че Ирина Бокова има всички качества. „Сега трябва да се ангажира цялата държавна машина, за да стигне България до този успех. Кандидатурата има решение на МС от доста време. Ставаше въпрос да се изпрати писмото. Тази кандидатура е отдавна издигната. Сега е официално представена. Оттук насетне предстои работа и осигуряване на подкрепа”, каза още Миков.

"Кандидатурата на Ирина Бокова отчита реалностите и шансовете на България", каза съпредседателят на ДПС Четин Казак. По думите му, кандидатурата е добро и мъдро решение.

Патриотите се разделиха в мнението си. Според Валери Симеонов имало и по-подходящ човек, но щял да подкрепи Бокова, защото каузата си струвала. На обратната страна са хората на Красимир Каракачанов. Против Бокова са и от Реформаторския блок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика