Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

Липсата на докосване убива връзката

Липсата на докосване може да е една от основните причини за изчезването на романтиката от връзката, сочи ново проучване на Института Кинси.

Изследването е направено между декември 2015 и януари 2016, а участие в него са взели над 1000 мъже и жени на възраст между 18 и 74 години. 87% от тях са определили докосването като изключително важно за изграждане на интимност във връзката. Въпреки това обаче повече от една трета признават, че не са докосвани достатъчно често от партньора си и това им липсва особено много във връзката.

От друга страна пък, двойките, които се докосват повече от веднъж дневно, са средно с 14% по-задоволени във връзката. „Докосването е важно за изграждане и поддържане на връзката, но е също толкова важно за усещането ни за свързаност, сигурност и цялостна удовлетвореност. Хората, които често са докосвани с любов, са с много по-високи нива на окситоцин, който е свързан с регулиране на кръвното налягане и сърдечната дейност, а в по-дългосрочен план се свързва с понижен риск от животозастрашаващи заболявания. Редица научни изследвания доказват, че нежното докосване е важно както за емоционалното, така и за физическото ни здраве. Колкото повече се свързвате с другите, дори с минимални физически жестове, толкова по-щастливи и здрави ще сте“, обяснява доктор Джъстин Гарсия, Директор на Проучвания и Образование към Института Кинси.

Колко важно е докосването в интимната ни връзка?

Според проучването 88% от хората биха желали да бъдат докосвани поне веднъж седмично. „При мен идват много двойка, чийто взаимоотношения са на прага на разпада поради липса на интимност. Първото нещо, което ги съветвам, е да започнат да се докосват“, казва д-р Берман, водещ изследването. „Докосването за възобновяване на интимността не е необходимо да е някакво грандиозно действие, засвидетелстващо любов. Напротив. Докосването, което събужда доверие и интимност, може да е просто държане за ръка, погалване или разтриване на врата. Връзката между хората се появява след натрупани малки жестове“.

Как да подходим

Ето и петте съвета, които дават от Института, за съживяване на интимността в дойката:

1. Увеличете времето, през което сте физически свързани – дръжте се за ръце, когато вървите навън или докосвайте краката си, докато седите. Проверете дали след време и двамата забелязвате разликата.

2. Отделете една специална вечер само за вас двамата. Когато изберете ден, час и място – напишете плановете си на видимо и за двама ви място – например на вратата на хладилника.

3. Инжектирайте романтика. Оставяйте си бележки със закачливи послания на неочаквани места – в жабката на колата например. Това ще ви сближи и ще направи деня по-интересен.

4. Заровете се в спомени. Отидете до училището, в което сте учили и разкажете на партньора си спомени от времето, прекарано там. Споделянето ще ви позволи да се разберете по-добре и да се видите в нова светлина – себе си и партньора си.

5. Опитайте нещо ново заедно. Независимо дали е нещо, което винаги сте искали да опитате или нещо, което до сега не ви е идвало на ум. Новите преживявания създават нови емоционално заредени спомени и това заздравява връзката. Направете списък с идеи, изберете няколко и просто отидете и се забавлявате с партньора си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.