Пироман подпали два имота в шуменско село

Неизвестен пироман подпали два имота в шуменското село Тодор Икономово в сряда призори. За късмет пламъците не са съсипали къщите на хората, но са унищожили навеси, фураж и животни. Има съмнения за умисъл, криминалисти работят по случая и издирват извършителя, който вдигна по тревога селото и събра 4 противопожарни екипа от Каолиново, Нови пазар и Дулово, Силистренско.

Първият пожар лумнал към 03,15 часа на ул.“Калиакра“ в имота на Бейзат Мустафа/31г./. Негови съседи видяли пламъците и извикали пожарна. Когато отишли да посрещат огнеборците в началото на селото, за да ги ориентират, хората видяли, че гори още един имот на ул.“Георги Стамов“. Извикано било подкрепление. Собственикът на втория имот Рущи Х./60г./ бил на работа като нощен пазач, а близките му спяли в къщата и не подозирали какво се случва. Пристигналите екипи локализирали и погасили пламъците. Изгорели са 40 кв.м. покривна конструкция на навес, 50 бали слама, 50 бали люцерна и 500 кг. ечемик.

От имота на Бейзат са унищожени част от покрив, 60 бали слама и три кози, които не успял да изведе. Не е допуснато разпространение на пламъците върху къщите. Експертиза ще изяснява как са подпалени имотите.

Има данни, че по-рано във вторник вечерта двамата подпалени се запивали в заведение с трети човек. Имало скарване и то може да е станало мотив да се развихри подпалвач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони