Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Русенският университет обявява целогодишен прием

Русенският университет /РУ/ обявява целогодишен прием на студенти, съобщи зам.-ректорът му проф. Пламен Кангалов. Кампанията разчита на социалните мрежи и засиления интерес към приема на документи и плащането на такси онлайн. Ново звено ще улеснява желаещи за образователно-квалификационните степени бакалавър и магистър с помощта на студенти, докторанти доброволци и випускници на университета.

Всеки кандидатстудент може да подаде документи и да се яви на предварителните изпити в РУ два пъти месечно. Младежите ще избират коя оценка да използват при формирането на бала за прием и да знаят, че са приети във висшето училище. „Окончателно те стават студенти, след като представят дипломата си за завършено средно образование“, уточни проф. Кангалов.

Заради демографската криза т.г. приемът ще се ограничи до 2000 места и няма да се откриват нови специалности. Ще се развие дистанционната форма на обучение за акредитираните една бакалавърска и 4 магистърски програми.

М.г. обявените 2400 места за държавния прием в 52 специалности на РУ бяха намалени със 150. Разчита се и на обучаваните 300 чуждестранни студенти, включително на 9 новопристигнали от Камерун.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.