Зоран Заев свиква предсрочни избори

Над половин милион души на пореден протест в Барселона, десетки ранени и арестувани

Диета без глутен повишава либидото

Вълко Червенков нямал брак с жена си На младини се готвел за актьор, като държавен глава пишел епиграми под псевдоним

Откриха африканска чума по мъртво диво прасе в Габровско

Две коли катастрофираха в Бистрица, едната се вряза в къща

Борис Джонсън: Нова отсрочка за Брекзит ще бъде безполезна и скъпа

Карфиолът е истински аристократ

59-годишен мъж застреля друг при битов скандал в Ловешко Извършителят е задържан

Абсурдни партии в битка за гласове Щури формации в Европа и САЩ засенчват родните колорити

Лейди Гага с рентген на цялото тяло

С PlayStation 5 „Сони” гони нов стандарт

Стара Загора получи 40 дка от военните за разширение на парк

Новооткритият парк на територията на бившите артилерийски казарми в Стара Загора ще се сдобие с разширение. Това стана след решение на Министерски съвет за безвъзмездното прехвърляне в собственост на община Стара Загора, на терена от останалите 40 дка от територията на бившия Военен терен в квартал „Казански“.

Те бяха обещани на старозагорци от министър-председателя Бойко Борисов още през септември миналата година при откриването на новия парк, за изграждане на атракциони към него. За създаването на парка Министерството на отбраната вече прехвърли на общината собствеността на 90 дка от военния терен, с обща площ 130 дка. Паркът бе изграден на 78 дка, а проектът предвижда да бъде построена още спортна зала и паркинг.

Предстои през новопридобития терен да бъде прекаран и пробив на важна пътна артерия в града, каквато е ул. „Христо Ботев“, която в момента свършва в стените на някогашните казарми.

„Ще бъде обявен конкурс, водили сме разговори с Камарата на архитектите и очакваме да се направи хубав проект за най-добрата визия за долната част на парка и пробива на ул. „Христо Ботев“ да бъде реализиран. Затова водим разговори и с държавата за осигуряване на допълнителни средства за реализацията на този проект“, заяви кметът Живко Тодоров.

Предстои изготвянето и на инвестиционен работен проект за многофункционална спортна зала и обявяване на конкурс за проектирането на залата. Проектът ще обединява функции на спортно съоръжение, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.