Кола влетя в къща и скъса газопровод

Цяло семейство се размина на косъм с трагедията късно снощи.  Лек автомобил "БМВ" се заби в къщата им на централната улица "1-ва" в пловдивското село Куртово Конаре (община Стамболийски) и предизвика сериозни материални щети, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Пловдив.

Инцидентът е станал в сряда около 20.30 часа, а според полицията причините за произшествието са движение с несъобразена скорост и загуба на контрол над мощната баварска машина от 38-годишния шофьор от същото село Христо Р., като по случая е започнато досъдебно производство в РУ-Стамболийски.

Според самия водач до катастрофата се е стигнало заради спукана предна лява гума, а това е довело до преминаване в лентата за насрещно движение и извън пътното платно и последователен сблъсък на БМВ-то в електрически стълб и газовото табло на къщата.

За щастие няма пострадали хора, но при в газовото табло се е стигнало до спукване на централния газопровод, изтичане на газ в района на частния имот на семейството на Кръстьо и Даниела Лахтариеви и евакуация на шестимата обитатели на къщата, сред които и бебе на една годинка. Тепърва ще се оценяват причинените щети по къщата, която е била наскоро ремонтирана.

Коментари

Задължително поле