Игнат Канев празнува 90-и рожден ден в Русе

Известният канадски бизнесмен и дарител Игнат Канев ще отпразнува своя 90-и рожден ден на 6 октомври т.г. със семейството си в България и ще обсъди в Русенския университет /РУ/ изграждането на втори корпус към "Канев център". Това съобщи председателят на Общото събрание на РУ чл.-кор.проф. Христо Белоев. Юбилеят на дарителя ще се отбележи в "Канев център".

Построената за 7 месеца многофункционална сграда беше открита на 10 октомври 2013 г., когато мултимилионерът беше удостоен с почетното звание "Д-р хонорис кауза". Двуетажният комплекс има зала с 800 места, 120 квадрата сцена с обслужващи пространства към нея. Подходът към фоайето е с асансьор, който осигурява достъпна среда.

На втория етаж са залите за заседания и конференции. Оборудването е с модерни системи за осветление, озвучаване, презентации и симултантен превод. Комплексът се използва за университетски, местни, национални и международни форуми, сценични постановки и концерти.

За 88-ия си рожден ден Игнат Канев откри в родното си село Горно Абланово нов културен дом. Той дари 250 000 канадски долара или 330 000 лв. за сградата, която беше построена за 4 месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица