Монтират нови спирки във Велико Търново

Монтират нови спирки във Велико Търново след настояване на кмета Даниел Панов. Първият от новите навеси бе поставен до Летния театър, откъдето тръгват градските автобуси с номера 1 и 2. Още два модулни заслона от новия модел са инсталирани до сградата на Регионалната дирекция по горите и по ул. „Мармарлийска”, срещу бившето Аптечно управление.

Обновяването на автобусните спирки в старата столица е дейност, възложена на частна фирма след концесия. Неспазването на графиците за подмяна на заслоните бе предмет на жалби оттърновци. По тази причина градоначалникът и експерти от общинската администрация проведоха множество разговори с представители на концесионера.

„За последно темата бе обсъдена в края на миналата година. По изричното настояване на кмета Даниел Панов изпълнителите са обещали да ускорят дейността и в кратки срокове да сменят общо 12 спирки. Първите три модулни заслона вече са поставени, а останалите девет ще бъдат монтирани на различни места в града до края на месеца. С тях общият брой на подменените автобусни спирки ще надхвърли 50”, уточниха от кметската управа.

Коментари

Задължително поле